Maarten van Kranenburg

Maarten studeerde in 2005 af aan de Hogeschool Windesheim Zwolle: HBO Journalistiek. Hij startte zijn televisiecarrière als redacteur bij Big Brother voor Endemol. Als regisseur en producent maakte hij vele televisieprogramma’s voor zenders als RTL, SBS en de NPO en verschillende productiebedrijven.

Voor Power & en Ultimate Forces Challenge, beiden voor Insight TV regisseerde hij op Bali, Slovenië, Engeland en Oostenrijk. Voor Zon Zuipen Ziekenhuis op Mallorca en voor de Staatsloterij op Ibiza, Bourgondië en Barcelona.

Programma’s waar hij aan meewerkte zijn o.a. Big Brother, De Smaakpolitie, De Grote Beurt, Opgelicht, Gestalkt, Beestengeluk, BN’ers in de Zorg, Love At First Kiss, Rob’s Grote Tuinverbouwing, Van Rommelzolder Tot Droomhuis, Aan de Bak, Smerige Zaken en 112 Noodoproep.

Bedrijven waar hij voor/bij filmde zijn NXP, Defensie, Heineken, Vodafone, NS, Rijkswaterstaat, Douane, Adecco, EMTE, Achmea, Rabobank, Albert Heijn, Roto Frank, Gemeente Amsterdam, Christie’s, Burgers Zoo, Circus Herman Renz, AMC, Havenbedrijf Rotterdam, Bilfinger Tebodin, Go-Tan, Pokon, Greenpeace en vele anderen.

In 2009 richtte hij zijn eigen productiebedrijf Makra Media op. Sinds 2019 is hij mede-eigenaar van Lutim. Zijn kracht ligt bij video, televisie, marketing en campagnes.